Dag in dag uit worden bij EWAKO Wapeningscentrale constructies gemaakt voor betonnen funderingen, huis-, parkeer- en mestkelders, vloeren, huizen en andere bouwen. Kort gezegd: Bij EWAKO wordt wapening gemaakt voor alles wat in beton gestort wordt. Dat betekent in de praktijk dat computergestuurde machines de juiste constructies op maat knippen en buigen, om daarna in prefab in elkaar gelast te worden.

 • 2007

  Verkoop aannemersbedrijf

  Jan van Essen sr. verkoopt Aannemers- en vloerenbedrijf van Essen BV, om zich volledig te specialiseren in het maken en verhandelen van wapeningsstaal. 

 • 2008

  Gestage groei

  De werkzaamheden en het machinepark breiden steeds verder uit, daarom worden er twee medewerkers aangenomen. De ruimte op de bedrijfslocatie aan de Laageinderweg in Kootwijkerbroek is echter beperkt. Het team wordt uitgebreid met meerdere medewerkers en ook Jan van Essen jr. neemt zijn intrek in het bedrijf.

 • 2010

  Verhuizing naar Puurveen

  Door verdere groei is een verhuizing onvermijdelijk. Op het nieuwe industrieterrein Puurveen in Kootwijkerbroek wordt een kavel gekocht. Op de kavel wordt een bedrijfspand gerealiseerd. Daarnaast wordt er een nieuw machinepark gerealiseerd. Steeds meer bouwbedrijven weten de weg naar EWAKO te vinden. 

 • 2013

  Nieuwe bedrijfshal

  Ook de nieuwe bedrijfshal is na drie jaar te klein. Tegenover de productiehal wordt een nieuwe hal gerealiseerd voor de opslag van alle standaard bouwstaal netten en supporters.

 • 2015

  Uitbreiding productie

  Door een toenemende vraag naar complexe en grotere producties wordt er een nieuwe, moderne machine toegevoegd aan het machinepark. De bedrijfshal wordt uitgebreid op een naastgelegen kavel om ruimte te maken voor deze machine.

 • 2016

  Nieuwe vrachtwagen

  Om onze relaties nog beter van dienst te kunnen zijn is eind 2016 een nieuwe vrachtwagen gekomen.

 • 2016

  Nieuwe machine

  Eind 2016 is onze beugelautomaat ingeruild voor een nieuwe EVG PBX 16A beugelautomaat. Deze nieuwe machine is ook voorzien van een 3D buigunit

 • 2017

  Uitbreiding opslag

  De bedrijfshal die 2013 gebouwd is word begin 2017 uitgebreid, hierdoor kan opslag van standaard netten enz. verder worden uitgebreid.

 • 2018

  Uitbreiding productie

  De machine die in 2015 geplaatst is zomer 2018 uitgebreid met een extra zware buigbank zodat er nog meer mogelijkheden zijn in productie.